Coverband Popdaddies geschiedenis: de geboorte van Ddouze

Part 2

Het heropnemen van den Draad : Ddouze

Na een stilte van een kleine 10 jaar begon het terug te kriebelen, en als het kriebelt moet je … muziek spelen.

Toon Coorevits, Luc Vandierendonck, Frank Vercant en Jo Opstoel besloten om terug met een groep te beginnen.  De eerste repetities vonden plaats in de gebouwen van de Feniks te Avelgem. Om elkaar wat af te tasten werden eerst wat covers uitgeprobeerd: The police, The beatles, The … .

Na de eerste verkenningen kwam Toon af met enkele leuke nederlandstalige teksten.  Zo ontstonden er originele nederlands talige rock nummers zoals : in een warme luchtballon, de wolf … . De set werd aangevuld met enkele smashups zoals substitute van The Who  en de Nederlandse groep Cloud. Ook een cover van Amanda Lear maakte deel uit van het repertoire. Dank zij de medewerking van enkele stubru collega’s van Frank werd er een demo CD opgenomen in de alombekende Marconi studio van de VRT.

Als groep naam werd Ddouze gekozen. de naam kwam van een bassdrum micro D12 . De groep vond na een tijdje een repetitie lokaal in een villa te Otegem gevolgd door een eigen ruimte gebouwd in de firma Sagaert te Otegem.

Verschillende optredens werden in de streek van Kortrijk gebracht, geapprecieerd door het aanwezige  publiek.

Na een paar jaar moest Jo helaas verstek geven. Bij het vertrek van Jo werd er op zoek gegaan naar een goede vervangen en stootten de overgebleven ddouze leden op het gitaar wonder Thomas Cooman.

Toon, Luc, Thomas en Frank zullen later aan de wieg staan van de huidige popdaddies. Dit is te lezen in ons volgende geschiedenis gedeelte van de popdaddies.

 

popdaddies website

Een gedachte over “Coverband Popdaddies geschiedenis: de geboorte van Ddouze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *